Informatieavond MBO Dans in Schouwburg De Kring

Kom 4 december kijken en meedansen
29 november, 2019
mbo dans goes

Heb je interesse in een mbo-opleiding Dans en wil je zien waar onze studenten dagelijks les krijgen? Kom dan naar de informatieavond op 4 december 2019 in Schouwburg De Kring in Roosendaal. Van 16.00 – 20.00 uur krijg je meer informatie, kun je sfeer proeven, met studenten en docenten praten, kijken naar en meedansen met de lessen op het podium. Natuurlijk is er een rondleiding door De Kring, zodat je ook een kijkje kunt nemen achter de schermen.

MBO Dans biedt de opleidingen Dansprofessional niveau 3 en niveau 4 aan, de school is gevestigd in Goes en verzorgt de praktijklessen in Schouwburg De Kring in Roosendaal. Dit schooljaar is gestart met een nieuw opleidingsconcept, dat zeer succesvol blijkt te zijn.

Samenwerking
Het werkveld en de opleiding zijn sterk verweven met elkaar. De samenwerking met diverse bedrijven is zeer verrijkend voor het onderwijs. Nog niet eerder verbond een theater zich aan een mbo-dansopleiding. Door de lessen in De Kring krijgen studenten een unieke kijk achter de schermen van het theater en de gezelschappen. Ze leren alle ins en outs van dansondernemers en scholen. Ook krijgen ze de kans om audities te doen voor allerlei shows en projecten.

Jan-Hein Sloesen (Theater De kring, Tongerlohuys, Cultuur Compaan) over het belang van de samenwerking: “De culturele wereld om ons heen verandert razendsnel. Als theater zijn we blij partner te kunnen zijn om de jong professionals uit te dagen op programmering, marketing, techniek en ondernemerschap. Studenten krijgen bij ons de kans om te werken in een omgeving waarin ze straks ook werkzaam zullen zijn en krijgen de mogelijkheid te werken met choreografen van over heel de wereld.”