mbo dans goes
mbo dans goes

Audities en toelating

Wil jij je danstalent ontwikkelen en je creatieve talent ontdekken? Meld je aan voor de opleiding en kom auditie doen!

Ben jij een enthousiaste en authentieke danser met een open mind, eigenheid en creativiteit? Dan is MBO DANS iets voor jou! Zodra je je hebt aangemeld voor de opleiding, word je uitgenodigd om auditie te komen doen. 

Laat ons tijdens de auditie zien wat je al kunt, wat je nog kunt ontwikkelen vanuit je talent en wellicht maak je kennis met een paar dansstijlen die je misschien nog niet beheerst en waar je in de opleiding wel mee aan de slag gaat. 

Auditie

De audities vinden plaats op:

  • Donderdag 16 mei in De Muzen in Roosendaal
  • Woensdag 5 juni in Theater De Kring in Roosendaal

De auditie bestaat uit drie fases:

  1. Werksessie. Tijdens het eerste gedeelte van de auditie word je getest op diverse dansstijlen. Je krijgt choreografieën aangeleerd en gaat daarna aan de slag met het aangeleerde materiaal. Je doet diverse opdrachten en gaat zelf creëren. We kijken naar hoe jij omgaat met de dansstijlen, de feedback en of je een open houding hebt. In deze fase is het belangrijk om jouw creativiteit te laten zien. Na de werksessie vindt er een selectie plaats. Het kan zijn dat je na de eerste werksessie niet door bent. Je ontvangt altijd feedback en advies over hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen. Ook zijn er mogelijkheden voor het volgen van onze eigen vooropleiding. Klik hier voor meer informatie. 
  2. Solo. Als je door bent naar de volgende fase, laat je een solo zien van 1,5 minuut. Deze is thuis voorbereid. Neem je eigen muziek mee.  
  3. Kennismakingsgesprek: De derde fase van de auditie bestaat uit een kennismakingsgesprek. Je krijgt de ruimte om te vertellen over wie jij bent, jouw ervaringen als danser, wat je hoopt te leren en wat jouw motivatie is. Na het afronden van alle drie de fases ontvang jij binnen vijf werkdagen je officiële en definitieve uitslag per e-mail. 

Tijdens de auditie word je beoordeeld door een commissie van verschillende dansdocenten. Zij bepalen of je wordt toegelaten tot de opleiding. Er wordt gekeken of je voldoende danstalent hebt en of jij je verder kunt ontwikkelen. Ervaring in alle dansstijlen is niet nodig. Als dansen je passie is en je het vooral binnen één stijl beoefent, maar je staat open om meer te ontdekken, dan ben je van harte welkom om auditie te doen.

 

Terugblik auditie

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:

  • een vmbo-k, -g of -t diploma of;
  • een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of;
  • een mbo-diploma niveau 2 of 3.

Wat vragen we verder van je?
Een goede motivatie om deze geweldige opleiding te kunnen volbrengen. Kun je niet zonder dans, ben je ondernemend en leergierig, ben je open-minded, heb je doorzettingsvermogen en discipline, kun je omgaan met tegenslagen (blessures), heb je nu al een meer dan gemiddeld dansniveau en leer je makkelijk nieuwe bewegingen en nieuwe choreografieën aan? Meld je dan aan voor de opleiding en kom auditie doen!

 

Leuk dat je interesse hebt om bij MBO DANS te studeren.

Aanmelden voor MBO DANS begint bij het digitaal inschrijven via de studiekiezer. Ga naar de opleidingspagina van jouw keuze en klik op de butten 'Direct aanmelden'. Vervolgens opent de aanmeldmodule. Hier log je in met jouw DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag dit dan eerst aan

Heb je geen Nederlands Burgerservicenummer (BSN)? Dan maak je gebruik van een interesse melding. Wanneer je ons belt op 0115 64 16 00 kun je een toegangscode aanvragen. Hiermee kun je vervolgens een account aanmaken in de aanmeldmodule.

Zodra je je hebt aangemeld voor de opleiding krijg je van ons een uitnodiging voor de auditie.

 

Meld je uiterlijk op 1 april aan

Meld je vóór 1 april aan bij MBO DANS

In dit filmpje van de Rijksoverheid wordt duidelijk uitgelegd waarom dit belangrijk is. Als je je vóór 1 april aanmeldt, is de Wet Toelatingsrecht Mbo van toepassing. Je bent dan verzekerd van een plek in de opleiding van je keuze (uitzonderingen hierop zijn opleidingen met een beperkt aantal opleidingsplaatsen en opleidingen met aanvullende toelatingseisen). Als je je aanmeldt na 1 april, ben je ook van harte welkom bij MBO DANS. Wij zullen dan ons best doen om je te plaatsen in de opleiding van je keuze, maar je kunt dan geen beroep doen op het recht tot toelating zoals in de wet geregeld is.