MBO DANS en ToBe starten samen vooropleiding

13 oktober, 2022
MBO DANS en ToBe starten vooropleiding dans

Jongeren die toelating willen doen bij een dansopleiding kunnen sinds dit schooljaar een vooropleiding dans volgen in het Energiehuis, Noordendijk 148 IN Dordrecht. MBO DANS (uitvoeringslocatie Roosendaal) biedt de vooropleiding aan in samenwerking met ToBe cultuurcentrum. Deelnemende dansers krijgen iedere vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur danslessen in verschillende stijlen en van diverse (gast)docenten.

De samenwerkingsovereenkomst tussen MBO DANS en ToBe wordt op vrijdag 21 oktober ondertekend in aanwezigheid van wethouder Van Benschop van gemeente Dordrecht. Deze feestelijk bijeenkomst vindt plaats van 17.30 tot 18.00 uur in dansstudio 207 van het Energiehuis. De pers is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De vooropleiding is er voor jongeren vanaf 12 jaar uit regio Drechtsteden en West-Brabant die zichzelf op het gebied van dans willen verdiepen of overwegen een dansopleiding te volgen op het MBO of HBO. Voor het volgen van de danstrainingen is enthousiasme en inzet  belangrijk, er is geen toelating of auditie. Naast het verbeteren, verdiepen en verbreden van dansskills leren de dansers ook hoe ze een choreografie maken én maken ze een start met het leren lesgeven. Naast de wekelijkse lessen bezoeken de deelnemers samen met studenten van MBO DANS enkele dansvoorstellingen in theater de Kring en zijn er optredens die ze samen gaan vormgeven.

Toelating dansopleiding

Dansers die na de vooropleiding besluiten om bij MBO DANS hun opleiding te volgen hoeven bij een positief advies geen auditie meer te doen. Meer info en aanmelden via mbodansgoes.nl/opleidingen/vooropleiding-mbo-dans.

Prijs, korting en tegemoetkoming

De prijs voor deelname is €4,50 per uur, bij een deelname van 30 weken is de prijs van de vooropleiding in totaal €405,-. Bij later instromen worden de lessen die al hebben plaatsgevonden verrekend. Instromen kan nog t/m vrijdag 2 november. Dansers die al les volgen bij ToBe krijgen 10% korting op de vooropleiding. Daarnaast is het voor huishoudens met een beperkt budget mogelijk om een tegemoetkoming in de kosten aan te vragen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur of Stichting Leergeld.

Samenwerking

MBO DANS en ToBe werken al een aantal jaren samen. Zo biedt ToBe stageplekken aan voor dansstagiaires. Daarnaast startte vorig seizoen de cursus Mix it up, waar tweedejaars dansstudenten van MBO DANS les gaven bij ToBe cultuurcentrum. De studenten konden zo leservaring opdoen en deelnemers kregen tegen een gereduceerd tarief dansles in het Energiehuis. Met de start van de vooropleiding gaat de samenwerking een nieuwe fase in. ToBe stelt de dansstudio kosteloos ter beschikking en MBO DANS zorgt voor professionele dansdocenten. Beide organisaties hopen met de vooropleiding een plek te creëren voor ambitieuze jongeren met een passie voor dans en kijken samen geïnspireerd de toekomst in.